Prvi seminar “Uvođenje romskog jezika sa elementima nacionalne kulture” – Divčibare od 30. juna do 3. jula

ljuan-rajkoProjekat „Uvođenje romskog jezika sa elementima nacionalne kulture u osnovne škole u Srbiji“ se realizuje u okviru programa “Podrška socijalnoj inkluziji najugroženijih grupa, uključujući Rome, kroz raznovrsniju ponudu socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice” koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Minastarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja uz tehničku podršku EPTISA regionalne kancelarije za Jugoistočnu Evropu.

Komisija Centra za edukaciju Roma i etničkih zajednica, posle razmatranja prijava za nastavnike romskog jezika, a poštujući kriterijume oglasa, odabrala je 40 kandidata za prvi seminar “Uvođenje romskog jezika sa elementima nacionalne kulture” koji će biti održan na Divčibarama od 30. juna do 3. jula.

Na prvom seminaru predavači će biti: dr Rajko Đurić, dr Marija Aleksandrović, prof. dr Aleksandra Vranješ, prof. dr Ljiljana Bajić, Ljuan Koko, Rozalija Ilić, Vitomir Mihajlović, Milenka Obradović, master Andrej Kubiček, Ivana Koprivica.

Ovde možete videti spisak predavača i kandidata odabranih da prisustvuju seminaru kao i kompletnu agendu.

1 Comment

  • Nesic Dejan каже:

    Novost je predivna,zasluzna svake pohvale. Dr Djuric je zasluzan ,takodje, svake pohvale ,za neumorno zalaganje tokom veceg broja godina,na razvoju i ostvarivanju Romske identitetske nacionalizacije,a samim tim i na njenom buducem razvoju( jezicko-pravnom). Za svaku pohvalu. Romi su Vam zahvalni (i buduce generacije Roma).
    Isticem zaljenje zbog nemarljivosti grada Sapca,koje na zalost nije pruzilo svog kandidata.

Leave a Comment