Održana radionica „Primeri dobre prakse“

Sa ciljem da deci predstavi uzore koji će im dati dalji podsticaj za njihovo školovanje i obrazovanje opština Čukarica organizovala je interaktivnu radionicu pod nazivom „Primeri dobre prakse“.

Ističući da bez obrazovanja nema napretka, učesnici radionice trudili su se da daju podršku deci romske nacionalnosti za dalje napredovanje i školovanje.

Učesnike je u svoje i u ime predsednika opštine Srđana Kolarića pozdravila članica Veća opštine Čukarica Stana Lukić, koja je istakla da se opština Čukarica trudi da poboljša uslove u kojima Romi žive. „Obrazovanje je osnovni uslov da se ekonomski osamostalite i živite bolje“, rekla je Stana Lukić, podsetivši da opština Čukarica puno pažnje posvećuje podsticaju obrazovanja odraslih i dece, pripadnika romske nacionalnosti, a u okviru LAP-a.

Ljuan Koko, predsednik organizacije civilnog društva i etničkih zajednica CEREZ i nekadašnji direktor Kancelarije za sprovođenje Dekade Roma pri Ministrastvu za ljudska i manjinska prava pozvao je prisutne mlade da iskoriste svoju šansu, koju im pruža društvo i opština, i uče. Ljuan Koka se zahvalio opštini Čukarica na nesebičnoj podršci i pomoći.

Leave a Comment